Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Γιώργος Ροδίου


Υπέκυψε το απόγευμα της Πέμπτης 
στο σπίτι του, ύστερα από άνιση μάχη 
που έδωσε τα τελευταία χρόνια με την 
ανίατο ασθένεια. Το μεσημέρι η κηδεία του

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
 
Έφυγε» και ο Γιώργος Ροδίου! Ένας από τους πλέον έντιμους πολιτικούς του Νομού Ξάνθης, υπέκυψε στην επί αρκετά έτη πάλη με την ανίατο το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του, Ήταν μέχρι και την τελευταία φορά που επισκέφθηκε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για χημιοθεραπεία, ένας εκ των στενών συνεργατών του «Μ», ξεχωρίζοντας για την ποιότητα του πολιτικού του λόγου και το υψηλό πολιτικό του ήθος.

*Ο Γιώργος Ροδίου, δικηγόρος στο επάγγελμα, διατέλεσε βουλευτής Ξάνθης τρεις φορές με τη Νέα Δημοκρατίας, ενώ είναι γνωστή η αντιστασιακή του δράση την περίοδο της Χούντας, όταν πλείστοι των συναδέλφων του υπηρέτησαν την Επταετία και την Συμβουλευτική.

*Εξελέγη πρώτη φορά στις 17-11-1974 επί Αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, επανεξελέγη στις 20-11-1977 και για τελευταία φορά στις 18-10-1981 μέχρι και τις 7-5-1985. Από την Νέα Δημοκρατία στην ουσία αποχώρησε όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του ζήτησε να μπει τρίτος στη λίστα, προτιμώντας ως 1ο τον Αείμνηστο Θωμά Αλεξίου σε μια εκ των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων  χωρίς σταυρό προτίμησης το 1985. Διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Γ. Ράλλη, από τις 10 Μαίου 1980 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 1981.

*Στις Δημοτικές Εκλογές του 1990 συμμετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης,  όταν και ήρθε τρίτος με μικρή διαφορά πίσω από τους συνδυασμούς των Φ. Αμοιρίδη (ΝΔ) και Α. Σαββανίδη (ΠΑΣΟΚ), καταλαμβάνοντας τη θέση του  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ασκώντας σκληρή κριτική στον Αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη και μετέπειτα στον νυν Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη με έγκυρη και καθαρή αρθογραφία που

*Η κηδεία του γίνεται σήμερα Παρασκευή και η σωρός του θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (κοντά στο σπίτι του) όπου και στις 12 το πρωϊ  θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.