Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μαζική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Μαύρης Τετάρτης στην Ορεστιάδα

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η μαζική συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή συγκέντρωση των πολιτών για τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν φορείς της περιοχής από κοινού με τον Δήμο

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η μαζική συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή συγκέντρωση των πολιτών της Ορεστιάδας για τις κινητοποιήσεις της «Μαύρης Τετάρτης», που διοργάνωσαν φορείς της περιοχής από κοινού με τον Δήμο Ορεστιάδας.


Από νωρίς το πρωί πλήθος πολιτών, εργαζομένων και επαγγελματιών είχε συγκεντρωθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φορέων και του Δήμου Ορεστιάδας. 

Με μπροστάρη τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας, όπου ενώθηκαν με τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης. Προπομπός της πορείας μηχανές μεγάλου κυβισμού, οι οποίες έφεραν μαύρες σημαίες. Μαύρες σημαίες κρατούσαν και πολλοί από τους διαδηλωτές, που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής με την αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών αναρτώντας και σχετικά πανό.

Έμπροσθεν της κεντρικής πλατείας στήθηκε μια μικρή εξέδρα από την οποία φορείς του τόπου διαμέσου των εκπροσώπων τους απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. 

Συγκινησιακά φορτισμένες μεταξύ άλλων οι ομιλίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, του Δημάρχου Ορεστιάδας, του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας και του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στην πόλη το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων, των τραπεζών και των υπηρεσιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Μαύρης Τετάρτης χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή του λαού της Ορεστιάδας στις κινητοποιήσεις και εκφράζει την πεποίθησή της ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή για την Ορεστιάδα. Ευχαριστεί όλα τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν με οποιονδήποτε τρόπο τις σημερινές κινητοποιήσεις.