Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οσα έγιναν στην αντιφασιστική πορεία στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έπειτα από κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και φορέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ



Αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης μετά από κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και φορέων της περιοχής.


Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης με κατεύθυνση κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ομιλία με θέμα τον φασισμό καθώς και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των πολιτών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι διαδηλωτές, περισσότεροι από 200, φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, του φασισμού και των εκφραστών του, ενώ για μερικά λεπτά σταμάτησαν έξω από τα γραφεία της Χ.Α. σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης, όπου φώναζαν συνθήματα. Έξω από τα γραφεία της Χ.Α. υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες περιφρουρούσαν τον χώρο, ενώ πέραν της ανταλλαγής συνθημάτων ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία του κόμματός τους παρακολουθώντας την πορεία από ψηλά, και στους διαδηλωτές δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
Υπενθυμίζεται πως το κλίμα, μετά και το πρόσφατα επεισόδιο ξυλοδαρμού μελών κίνησης ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην πόλη της Ξάνθης και όπως είναι φυσικό υπάρχει έντονη κινητοποίηση για την αποφυγή εκδήλωσης επεισοδίων. 

Η κάμερα του ThrakiToday.com κατέγραψε όλη την πορεία, δείτε εδώ βίντεο: