Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απονομή βραβείων για το «Αειφόρο Σχολείο» στην Ορεστιάδα


Εκδήλωση για σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πραγματοποίησε προχθές η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

    ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Εκδήλωση για την απονομή βραβείων σε σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αειφόρο σχολείο» πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στην Ορεστιάδα, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.


Οχτώ σχολεία του νομού έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012 με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου τους. Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξανδρούπολης απέσπασε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά, ενώ το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας διακρίθηκε με την 8η θέση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη κατά τον χαιρετισμό της δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των σχολείων του Έβρου που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και να επεκταθεί αυτό στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κι απηύθυναν χαιρετισμό οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Γκουγκουσκίδου και Σταύρος Καβαρατζής, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Μαίρη Τεκτονοπούλου και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Κατερίνα Κεδράκα.

Εισήγηση για το πρόγραμμα του Αειφόρου Σχολείο πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Σοφία Τσιροπούλου