Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μόλις δύο τόνους καυσόξυλα από το Δασαρχείο Ξάνθης στους δικαιούχους!

Μειωμένα κατά πολύ
τα χωρικά σε καυσόξυλα 
που χορηγούνται 
από το Δασαρχείο…. 

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μειωμένη δραματικά παρουσιάζεται φέτος η ποσότητα των καυσόξυλων που προσφέρει έναντι συμβολικού αντιτίμου το Δασαρχείο Ξάνθης σε δικαιούχους κατοίκους δασικών ή παραδασικών περιοχών της Π.Ε. Ξάνθης. 

Το Δασαρχείο διανέμει φέτος πέντε χωρικά καυσόξυλων, που αντιστοιχούν σε περίπου δύο τόνους, σε κάθε δικαιούχο έναντι 15 ευρώ ανά χωρικό τη στιγμή που στο παρελθόν η ποσότητα αυτή ήταν τριπλάσια. Παράλληλα φέτος οι δικαιούχοι, που έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις στο Δασαρχείο, επιβαρύνονται τόσο με τη μεταφορά των καυσόξυλων όσο και με την κοπή τους, καθώς θεωρήθηκε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τα Δασαρχεία της χώρας από το Υπουργείο.

Οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης διαμαρτύρονται καθώς η ποσότητα των καυσόξυλων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους σε θέρμανση, λόγω και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον χειμώνα στην περιοχή, ενώ αντίστοιχες διαμαρτυρίες εκφράζονται από το σύνολο των κατοίκων των ορεινών περιοχών της Θράκης οι οποίοι αναφέρουν με κάθε τρόπο ότι η ποσότητα ξύλων που τους χορηγείται φέτος σε προνομιακή τιμή δεν επαρκεί.