Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ρατσιστικές απόψεις από δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής σε συνέντευξη με τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής

Αντί να του πάρει συνέντευξη, προπαγάνδιζε τις δικές της θέσεις, που αποδείχθηκε ότι είναι πιο... ακραίες από αυτές των ελλήνων νοσταλγών του Χίτλερ, με αποτέλεσμα ήδη να προκαλείται μέγα θέμα σε αθηναϊκά sites
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ




Όταν ο "δημοσιογραφικός αναλφαβητισμός" γίνεται όργανο ανάλγητης και εθνικά επικίνδυνης προπαγάνδας.
Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από λαϊκή επιθεώρηση τρίτης διαλογής ή από χαλαρές συζητήσεις μεσημεριανών εκπομπών που διακωμωδεί ο Λάκης Λαζόπουλος.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ Κομοτηνής, στο μικρόφωνο της οποίας βρίσκεται η δημοσιογράφος κυρία Αμαλία Γαρυφαλλίδου.   

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην εν λόγω δημοσιογράφο ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, συνέντευξη η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Κίνητρο μας, όπως είναι λογικό, ήταν το περιεχόμενο των θέσεων του κ. Μιχαλολιάκου. Πολύ γρήγορα όμως διαπιστώσαμε ότι το ενδιαφέρον μας είχε μονοπωλήσει η δημοσιογράφος με τις δικές της θέσεις και απόψεις.

Με την έναρξη της ραδιοφωνικής εκπομπής η κυρία Γαρυφαλλίδου ξεδίπλωσε το εθνικιστικό ταπεραμέντο της, θέτοντας ερωτήσεις και διατυπώνοντας θέσεις, οι οποίες όχι μόνο προσβάλουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά αποκαλύπτουν πόση επικίνδυνη μπορεί να γίνει η άγνοια στον κρίσιμο και ιδιαιτέρως απαιτητικό τομέα της ενημέρωσης των πολιτών.

Όταν είσαι δημοσιογράφος ενός δημόσιου μέσου ενημέρωσης και έχεις καλεσμένο τον επικεφαλής ενός κόμματος, το οποίο κατέλαβε την 5η θέση στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και εσύ από μικροφώνου υποστηρίζεις αρχικώς ότι κατετάγη 3ο και στη συνέχεια 4ο, δεν μπορείς να έχεις την ψευδαίσθηση ότι ενημερώνεις την κοινωνία.

Ακόμη όμως και να παραβλέψει κανείς την πρωτοφανή έλλειψη γνώσεων για τα απλούστερα και στοιχειώδη, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τις θέσεις που διατυπώνει ένας επαγγελματίας της ενημέρωσης από ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης και μάλιστα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. 

Δείχνοντας ευθύς εξαρχής τις διαθέσεις και τις θέσεις της η δημοσιογράφος, έθεσε το εξής ερώτημα στον κ. Μιχαλολιάκο: "Πρέπει αυτός που αισθάνεται Τούρκος να μένει στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ή να φεύγει;"! Αυτό που δεν μας είπε η κυρία Γαρυφαλλίδου, είναι με ποιον τρόπο θα πιστοποιηθούν τα εθνικά αισθήματα των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας και κυρίως με ποιον τρόπο θα τους εκδιώξει από την Ελλάδα; Πυξ, λαξ ή δοντάξ;

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος εξέφρασε την άποψη ότι "θα έχουμε εξάρσεις εθνικιστικές, γιατί πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες"!

Το καλύτερο, ωστόσο, ήρθε λίγο αργότερα, όταν η δημοσιογράφος διατυπώνει τη θέση ότι πρέπει να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο και παρακινεί τον κ. Μιχαλολιάκο με σχετική ερώτηση να εκφράσει την αναμενόμενη θέση του.

Ω του θαύματος όμως η δημοσιογράφος δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του κ. Μιχαλολιάκου και επανέρχεται δριμύτερη, θέτοντας την εξής υποθετική ερώτηση. "Αν έχουμε πάλι νέα κυβέρνηση, πάλι δικομματική(!) σας δώσουν το υπουργείο Άμυνας, μπορείτε να κλείσετε το προξενείο την άλλη μέρα, να τους πείτε "παλικάρια κλείνει, δεν ξέρω τι θα κάνετε, κλείνει"!    

Λίγο αργότερα η δημοσιογράφος επιχειρεί να θέσει στο καναβάτσο τον κ.Μιχαλολιάκο, ζητώντας να μάθει αν η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να καταλάβει τη δεύτερη θέση, "όπως λένε οι δημοσκοπήσεις"! Απ’ όσο γνωρίζουμε οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Χρυσή Αυγή να ανέρχεται στην τρίτη θέση. Τώρα αν η κυρία Γαρυφαλλίδου γνωρίζει κάτι περισσότερο από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε.

Καθώς οι.. σκληρές ερωτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την ΕΡΤ, όπου ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε τα παράπονα του, καθώς στο συνδικαλιστικό όργανο εξελέγησαν αριστεροί σε ποσοστό 95%. Ποια ήταν η θέση της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Κομοτηνής; Αρχικώς διατύπωσε τη θεωρία ότι μια παρέα δημοσιογράφων, συναδέλφων της δηλαδή, δεν ενημερώνουν τη διεύθυνση της ΕΡΤ!

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος επαίνεσε την κυβέρνηση γιατί "προσπαθεί φιλότιμα να αποκτήσει ερείσματα στην ΕΡΤ"! Τη σκυτάλη πήρε η κυρία Γαρυφαλλίδου, η οποία συμφώνησε ότι "υπάρχει θέμα" στην κρατική τηλεόραση, και ότι "κάποιοι θέλουν την Ελλάδα να χάνεται"!

Κουβέντα στην κουβέντα, ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογές έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά σε φτωχογειτονιές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις πλούσιες περιοχές της Αττικής. Τι απάντησε η κυρία Γαρυφαλλίδου; "Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στους αριστερούς"!

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών ο κ. Μιχαλολιάκος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την άποψη ότι η εταίροι μας έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης. "Συμφωνούμε απολύτως", υπογράμμισε η δημοσιογράφος με παράπονο.

Εκεί, ωστόσο, που η κυρία Γαρυφαλλίδου έκλεψε την παράσταση, ήταν όταν ξεπέρασε σε εθνικοφροσύνη ακόμη και τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ρωτώντας να μάθει: "Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;"! Τι να πει και ο κ. Μιχαλολιάκος, περιορίστηκε να ψελλίσει ένα.. "θα έπρεπε..".

Την ώρα που το ρατσιστικό αμόκ εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, με επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε βάρος αλλοδαπών, η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής βρήκε να ψέξει τους αριστερούς που εναντιώνονται στην τυφλή βία, λέγοντας ότι "κάποιοι αριστεροί χτίζουν καριέρες"!

Το καλύτερο σχόλιο, ωστόσο, της κυρίας Γαρυφαλλίδου, το κρατήσαμε για το τέλος.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι η στέγαση των παράνομων μεταναστών σε σχολεία και σχολές αστυφυλάκων, και η σίτισή τους με κέτερινγκ, αποτελεί ένδειξη "εθνικού μαζοχισμού".

Κατά τη γνώμη του θα έπρεπε οι πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε ένα "στρατόπεδο στο πουθενά με τα συρματοπλέγματα, το αντίσκηνο τους και το φαί τους".  

Τι απάντησε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ;

"Ναι, αλλά λένε ότι είναι άνθρωποι"!

Έχετε δίκιο κυρία Γαρυφαλλίδου. Κάποιοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι…


Ακούστε τη συνέντευξη της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Κομοτηνής, κυρίας Αμαλίας Γαρυφαλλίδου με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νίκο Μιχαλολιάκο.






Πηγή:  http://www.pheme.gr/