Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο (και όχι ένα, όπως γράφουν οι άλλοι) τα πρόσωπα από την Θράκη που αναφέρονται στο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" για την λίστα του ΣΔΟΕ

Ολα τα τοπικά sites, αναπαράγοντας χωρίς έλεγχο τις πληροφορίες, κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο. Ωστόσο υπάρχει και δεύτερο (και μάλιστα με κυβερνητικό αξίωμα)

        ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ




Λοιπόν, μπορεί όλα σχεδόν τα άλλα τοπικά sites και blogs να σας έχουν ζαλίσει εδώ και περίπου τρεις ώρες με τον Θρακιώτη που περιλαμβάνεται στην "λίστα των 32" που φέρεται να ερευνά το ΣΔΟΕ, αλλά όποιος ανατρέξει στο δημοσίευμα της εφημεριδας "Πρώτο Θέμα" θα διαπιστώσει ότι δεν είναι ένα το πρόσωπο από την Θράκη που αναφέρεται αλλά δύο.

Για τον νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην ευρωβουλευτή της Πολιτικής Ανοιξης Ακη Γεροντόπουλο, αναφέρεται ότι μετέφερε χρήματα στο εξωτερικό σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η υπόθεσή του είχε περιέλθει πριν από περίπου ένα χρόνο στην Επιτροπή της Βουλής για έλεγχο του "πόθεν έσχες" των νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών. Εκεί ο Γεροντόπουλος φέρεται να εξήγησε ότι μετέφερε τα χρήματα στο εξωτερικό για κάλυψη δανείων και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Το ίδιο ισχύει και για όλα σχεδόν τα υπόλοιπα 23 άτομα που αναφέρουν τα άλλα τοπικά blogs και sites, καθώς τα ονόματα αυτά ΔΕΝ πηγάζουν από κάποια πληροφορία για το ποιοι βρίσκονται στην τωρινή "λίστα των 32" του ΣΔΟΕ αλλά από αναμάσημα παλιότερου (περσινού) ρεπορτάζ για τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που απλά η αθηναϊκή εφημερίδα εκτιμά ότι αποτελούν "πρόπλασμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ" που διεξάγονται σήμερα.

Πέραν αυτού του γεγονότος όμως, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που οι πάντες σχεδόν στο διαδικτυακό κόσμο της Θράκης επικαλούνται για να γράψουν άλλα αντί άλλων, αναφέρεται και δεύτερο Θρακιώτικο όνομα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει στο τέλος του ρεπορτάζ, που προφανώς κάποιοι δεν διαβάσανε μέχρι κάτω: "Επίσης, ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ φέρεται να είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Φωτιάδης, του οποίου το όνομα είχε αναφερθεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου και τις πρώτες προσπάθειες να αναγνωριστεί ως ιδιοκτησία της μονής η λίμνη Βιστωνίδα". Ελπίζουμε η παράλειψη της αναφοράς του συγκεκριμένου ονόματος από τα λοιπά τοπικά ΜΜΕ να οφείλεται σε αβλεψία ή έστω (αδικαιολόγητη) άγνοια της θρακιώτικης καταγωγής του Φωτιάδη (που ήταν υφυπουργός και όχι υπουργός Οικονομικών, όπως γράφει το "Θέμα")...

THRAKILIVE