Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Έφτασε διαταγή για Κατασχέσεις και Αυτόφωρο στην ΔΟΥ Ξάνθης!

Τη λήψη μέτρων που φτάνουν μέχρι και αυτό το σημείο προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που έχει φτάσει στις Εφορίες της Θράκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Τη λήψη μέτρων που φτάνουν μέχρι τις κατασχέσεις ή το αυτόφωρο, προβλέπει διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών που έχει φτάσει στη ΔΟΥ της Ξάνθης.

 Όπως αναφέρει η Προϊστάμενη του Δικαστικού Τμήματος της ΔΟΥ Ξάνθης, από 1/6 οι οφειλέτες μεγάλων ποσών άνω των 5.000 μέτρων που δεν έχουν ρυθμιστεί, θα υπόκεινται σε αναγκαστικά μέτρα όπως οι ποινικές διώξεις, μηνυτήριες αναφορές και κατασχέσεις. Για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και για οφειλές από ΦΠΑ ισχύει και το μέτρο της αυτόφωρης διαδικασίας, σημειώνει η Ελένη Τσαουσέλη.
Ανάλογα με το ύψος των οφειλών καθορίζονται και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε βάρος των φορολογούμένων.

Παράταση 11 ημερών για οφειλές μέχρι 31-5

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών , οι φορολογούμενοι έχουν παράταση 11 ημερών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών (που έληξαν στις 31-5) που ρυθμίστηκαν με διατάξεις όπως η ευνοϊκή 4038/12. Αυτή είναι και η πιο ευνοϊκη ρύθμιση που υπήρξε για χρέη προς το Δημόσιο. Όπως, παράλληλα, σημειώνει ότι υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλες διατάξεις για ρυθμίσεις με άλλους όρους, χρήση των οποίων μπορούν να κάνουν ακόμη και τώρα οι φορολογούμενοι για να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.