Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Χωρίς τρένο επί τέσσερις μήνες το Τρίγωνο Έβρου

Οι πλημμύρες είχαν ως συνέπεια την καταστροφή του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του Διλόφου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να εξυπηρετούνται από το σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Ορεστιάδας 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
& ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Χωρίς τρένο παραμένει επί τέσσερις μήνες το Τρίγωνο Έβρου καθώς οι πλημμύρες είχαν ως συνέπεια την καταστροφή του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του Διλόφου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να εξυπηρετούνται από το σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Ορεστιάδας. Η ταλαιπωρία τους θα συνεχιστεί και μέσα στον Ιούνιο όπου αναμένεται η αποκατάσταση της συγκοινωνίας μέχρι και τα Δίκαια.

Άγνωστο όμως παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η σοβαρότερη ζημιά στο ύψος της γέφυρας... των Δικαίων. Η δύναμη των ορμητικών νερών κατέστρεψε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής γύρω στα 300 μέτρα και λόγω του ύψους του απαιτούμενου προϋπολογισμού θα πρέπει να διενεργηθεί διαγωνισμός που θα απαιτήσει χρόνο για την προκήρυξή του.

Γεγονός είναι ότι έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας σε μια εποχή κατά την οποία γίνεται πολύς λόγος για τα δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών, τα οποία και λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής μας θα έπρεπε να είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Και σ’ αυτό το θέμα κυριολεκτικά και μεταφορικά έχουμε χάσει το τρένο.


Πηγή: http://voreasmagazin.blogspot.gr/