Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπόντι Μπίλντινγκ που έγινε στην Κομοτηνή


Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη και έφερε εντυπωσιακά μυώδη σώματα, απόδειξη συστηματικής άθλησης με βάρη και πολλές συμμετοχές κυρίως από άνδρες, καθώς έλαβαν μέρος μόνο δύο γυναίκες
        ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιακά μυώδη σώματα, απόδειξη συστηματικής άθλησης με βάρη και πολλές συμμετοχές κυρίως από άνδρες, καθώς έλαβαν μέρος μόνο δύο γυναίκες, ήταν τα χαρακτηριστικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος bodybuilding της NABBA – WFF, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή.


Στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής και όχι πανεπιστημιακό κλειστό του ΤΕΦΑΑ, φιλοξενήθηκε ο αγώνας που προσέλκυσε τα βλέμματα πολλών θεατών κυρίως νεαρής ηλικίας, που έσπευσαν να δουν από κοντά ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με το ιδιαίτερο αυτό άθλημα το οποίο δε συναντάται εύκολα σε επαρχιακές πόλεις.

Οι θέσεις γέμισαν και ο Χρήστος Πραντζίδης ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και διευθυντής της σχολής GRAFTS, πήρε το μικρόφωνο για να καλωσορίσει όλους στη διοργάνωση και να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν. Όσοι δεν γνώρισαν πολλά για το άθλημα έμαθαν ότι στο bodybuilding η προπόνηση με βάρη είναι το σήμα κατατεθέν, το ερέθισμα που χρειάζεται κάποιος για το κτίσιμο ενός δυνατού και υγιούς σώματος. Ειδικοί αναφέρουν ότι δε μπορείς να κάνεις bodybuilding αν δεν έχεις πρόγραμμα και τάξη στις προπονήσεις, τα γεύματα και τον χρόνο ξεκούρασης.

ΣΩΜΑΤΟΔΟΜΗΣΗ

Αναλύοντας την λέξη ετυμολογικά, ο Φάνης Αντωνόπουλος, αναφέρει ότι σημαίνει "σωματοδόμηση", χτίζεις το σώμα σου προσπαθώντας να επιφέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αρμονική ανάπτυξη μυϊκής μάζας έχοντας πάντα σαν γνώμονα την άριστη φυσική κατάσταση με όλες τις παραμέτρους που την απαρτίζουν (δύναμη, αντοχή, ευλυγισία κλπ). Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν στο κοινό της Κομοτηνής οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και έλαβαν το θερμό χειροκρότημα για τις πόζες που χάρισαν.

Οι αθλητές διαγωνίστηκαν ανάλογα με τις κατηγορίες τους δηλαδή fitness junior με συμμετέχοντες κάτω των 21 ετών, που έδωσαν και την εκκίνηση, super body, extreme body, bodybuilding junior αλλά και κατηγορία αθλητών άνω των 40 ετών στην οποία έλαβαν μέρος τρία άτομα.

Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα της NABBA, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 12.30 το βράδυ, ανέδειξε ως γενικό νικητή τον Ιωάννη Αναγνώστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας αυτός ήταν ο επίσημος της NABBA - WFF και έδωσε την πρόκριση σε όσους διακρίθηκαν για να λάβουν μέρος σε αγώνες του εξωτερικού, στο παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό, που ακολουθούν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Fitness Junior: 1ος Νίκος Καζάκος, 2ος Ράγιος, 3ος Ζάχος Λιόρας
Fitness Masters: 1ος Χρήστος Δάμος, 2ος Παρσουλάκης, 3ος Ανδρέας Σοφουλάκης
Fitness Masters: 1ος Χρήστος Δάμος, 2ος Παρσουλάκης. 3ος Ανδρέας Σοφουλάκης
Performance: 1ος Μεχαλακίδης, 2ος Τριαντάφυλλος Χατζηανδρέου, 3ος Ιωάννης Κονταξής
Athletic: 1ος Παναγιώτης Ιωάννου, 2ος Γιώργος Χελιδονάς, 3ος Δημήτρης Λυμπέρης
Super Body: 1oς Κων/νος Πρίθαλης, 2ος Νίκος Καμηλάς, 3ος Γιάννης Λαμπρόπουλος
Extreme Body: 1ος Θεόδωρος Παναγιώτοφ, 2ος Σάββας Καρασαρίσης, 3ος Γιώργος Κριμιώτης
Γυναικείο Fitness: 1η Βασιλική Λεπτοκαρίτη
Γυναικείο Athletic: 1η Χαρά Ραφτογιάννη
Bodybuilding Junior: 1oς Ζάχος Λιόρας, 2ος Νίκος Αντωνιάδης, 3ος Παναγιώτης Αποστολίδης
Bodybuilding Master: 1ος Ανδρέας Σοφιουλάκης
Βodybuilding ΙV: 1ος Σωτήριος Ροδινός
Βodybuilding III: 1oς Ιωάννης Αναγνώστου, 2ος Σπύρος Παλικαράς, 3ος Σταύρος Γιαντζίδης
Bodybuilding II: 1ος Δημήτρης Λυμπέρης, 2ος Παναγιώτης Ιωάννου, 3ος Γιώργος Χελιδονάς
Bodybuilding I: 1ος Θεόδωρος Παναγιώτοφ, 2ος Γιώργος Κριμιώτης, 3ος Mohamed (Mikey) El Masri