Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Άρωμα γυναίκας στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Ποια είναι η (θρακιώτισσα)
Μαρία Βερβερίδου που
ανέλαβε δεύτερη τη τάξει,
μετά τον πρέσβη Α. Αλεξανδρή

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν υπάρχουν όμως αλλαγές στα διπλωματικά της Θράκης μόνο από την τουρκική πλευρά αλλά και από την ελληνική. Όπως πληροφορείται η στήλη, εντελώς αθόρυβα εδώ και περίπου πέντε – έξι εβδομάδες έχουν υπάρξει ανακατατάξεις στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, στο νεοκλασικό της παλιάς πόλης της Ξάνθης υπηρετεί από τον περασμένο Γενάρη η Μαρία Βερβερίδου, ως δεύτερη τη τάξει στην Υπηρεσία, μετά τον πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή.

Για τους μη γνωρίζοντες, η Βερβερίδου προσελήφθη το 2005 ως Eμπειρογνώμονας - Σύμβουλος του ελληνικού ΥΠΕΞ σε θέματα Τουρκίας και Ισλάμ και υπηρέτησε όλο αυτό το διάστημα στην Α4 Διεύθυνση Τουρκίας των κεντρικών του ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Μόλις τον Ιανουάριο του 2012 μετατέθηκε ως εμπειρογνώμονας – σύμβουλος Α΄ και δεύτερη τη τάξει στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης.

Η προσαρμογή πάντως για την Βερβερίδου δεν θα είναι δύσκολη, καθώς η ίδια αποτελεί γέννημα – θρέμμα της περιοχής μας. Κατάγεται από την Ξάνθη, όπου άλλωστε βρίσκεται και το πατρικό της. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ στην Άγκυρα και στο τμήμα Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου.

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά, ενώ μάλιστα εργάζεται και σαν... μεταφράστρια. Μάλιστα, το 2011 ανέλαβε την μετάφραση και την επιμέλεια του βιβλίου «Ισλάμ και Δύση» του Ιμπραχήμ Καλίν, ο οποίος τυγχάνει επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, το συγκεκριμένο βιβλίο, σε μετάφραση από την θρακιώτισσα διπλωμάτη, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Παπαζήση...


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/