Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ασθενής πέθανε λόγω έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία της Θράκης

Ο γιατρός απασχολούνταν σε χειρουργείο όταν ήρθε δεύτερος ασθενής, με τον οποίο δεν πρόλαβε να ασχοληθεί και έτσι αυτός κατέληξε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΗΝΥΣΗ
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Σήμα κινδύνου εκπέμπει και ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα, καθώς οι ανθρώπινες ζωές, γίνονται θυσία στο βωμό της κρίσης. Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και η πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από τραγική.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, είναι ο θάνατος ασθενή, που χάθηκε άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού. Το περιστατικό ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης, Σάββας Δευτεραίος. Όπως είπε ο ίδιος, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει μείνει με έναν επιμελητή νευροχειρουργό.Την ώρα που χειρουργούσε έναν18χρονο, εισήχθη στα επείγοντα και ένα δεύτερο νευροχειρουργικό περιστατικό.

Ο γιατρός δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και στα δυο περιστατικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο δεύτερος.Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός δεν είχε ευθύνη, οι συγγενείς του άτυχου ασθενούς κατέθεσαν μήνυση εναντίον του και ο διευθυντής του τμήματος παραιτήθηκε, είπε ο κ. Δευτεραίος.

.