Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αναβαθμίζεται το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση εργασίας με θέμα την εγκατάσταση σε καινούριο χώρο και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του πραγματοποίησαν χθες ο δήμαρχος και οι συμβαλλόμενοι φορείς
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Συνάντηση εργασίας με θέμα την εγκατάσταση σε καινούριο χώρο και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και οι συμβαλλόμενοι φορείς.

Η δράση οργανώνεται από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ, κ. Παναγιώτης Ζητάκης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ο τρόπος λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, τα οποία αποφασίστηκε ότι θα στεγάζονται πλέον στο χώρο του πρώην Κέντρου Νεότητας που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς». Η συμμετοχή των ιατρών και φαρμακοποιών, οι οποίοι συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες και φάρμακα, θα είναι εθελοντική, ενώ το Ιατρείο και το Φαρμακείο θα εξυπηρετεί τους πολίτες πρωινά και απογεύματα. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από επιτροπή που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των τεσσάρων φορέων και οι υπηρεσίες θα απευθύνονται σε άπορους και ανασφάλιστους δημότες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκέντρωση φαρμάκων που δεν χρειάζονται οι πολίτες, τα οποία μετά από διαλογή τους θα διατίθενται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου. Τέλος, οι φορείς προγραμμάτισαν νέα συνάντηση για την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, όπου θα διευκρινιστούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες λειτουργίας και εξυπηρέτησης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, κ. Παναγιώτης Βάρναλης, επεσήμανε τη μεγάλη ανάγκη για την δημιουργία και την εύρυθμη λειτουργία ενός Ιατρείου και Φαρμακείου για τους κοινωνικά ευπαθείς, ενώ τόνισε την πρόθεση του Συλλόγου να προσφέρει εθελοντικά για την τελεσφόρηση της δράσης αυτής.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Τάσος Τερζής, τόνισε πως για την βελτίωση των παροχών υγείας είναι απαραίτητη στις μέρες μας η σύμπραξη όλης της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται προκειμένου να δοθούν σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υπογράμμισε την ανάγκη θεμελίωσης υποδομής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους και τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες με την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των ισχυρών φορέων της περιοχής. Ο κ. Λαμπάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά τη Μητρόπολη και τους επιστημονικούς συλλόγους για τη σύμπραξή τους στην μεγάλη αυτή προσπάθεια και τόνισε για μια ακόμη φορά την τεράστια σημασία του εθελοντισμού και τον αποφασιστικό ρόλο της τοπικής κοινωνίας για την επιτυχία τέτοιου είδους ανθρωπιστικών παρεμβάσεων.
 
.