Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ρεκόρ στις καταθέσεις πινακίδων στην Θράκη

Η κίνηση των ιδιοκτητών οχημάτων που επέστρεψαν τις πινακίδες στις Δ.Ο.Υ. της περιοχής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



Λιγότερα οχήματα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θράκης το 2012. Η κίνηση των ιδιοκτητών οχημάτων που επέστρεψαν τις πινακίδες στις Δ.Ο.Υ. της περιοχής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο Διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης κ. Σωτηρχέλης ανέφερε σε ρεπορτάζ της Θράκη ΝΕΤ ότι η αύξηση σε σχέση με το 2010 φτάνει το 60 % ενώ άλλα ρεπορτάζ αναφέρουν για περισσότερες από 1.000 καταθέσεις πινακίδων στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης. Τα υπέρογκα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τα αναπάντεχα λειτουργικά έξοδα σε συνδυασμό με τον περιορισμό των διαθέσιμων εισοδημάτων οδήγησε τους ιδιοκτήτες οχημάτων σ΄ αυτήν την απόφαση και στις ουρές των εφοριών. Για να αντιμετωπισθεί η αυξημένη κίνηση, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας ή της κατάθεσης των πινακίδων, μέχρι τις 13 Ιανουαρίου.
Παράλληλα ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, αυξάνονται τα φαινόμενα κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων. Πλέον εκτός από τα ανασφάλιστα δίκυκλα, γεωργικά μηχανήματα και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προς πώληση, κυκλοφορούν στους δρόμους πολλά επιβατικά, ακόμη και φορτηγά χωρίς ασφαλιστήριο. Ως αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου, πυκνώνουν τα περιστατικά ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται ανασφάλιστα οχήματα με τραγικές συνέπειες για τους παθόντες, ενώ την ίδια ώρα το έλλειμμα του Επικουρικού είναι ανυπολόγιστο. Από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς έχει διατυπωθεί η εκτίμηση για 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα !

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/