Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μια χρυσή λίρα για τον τυχερό της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Δεν υπήρχαν οι άλλοτε ηχηρές πολιτικές παρουσίες των Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γιώργου Πεταλωτή, αντίθετα το κλίμα ήταν υποτονικό με έντονο προβληματισμό
ΔΕΙΤΕ (ΦΩΤΟ)ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Το ισόγειο του δικαστικού μεγάρου γέμισε από δικηγόρους κυρίως της νέας γενιάς που έσπευσαν στο κάλεσμα για την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας. Φέτος έγινε με συμβολικό κυρίως χαρακτήρα μεταξύ των μελών του συλλόγου και στο χώρο όπου υπηρετείται η δικαιοσύνη, στο ναό της Θέμιδας.

Ο πρόεδρος Γιώργος Κυμπαρίδης και το διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από την Γιάννα Χατζηαντωνίου, τον Νίκο Σπύρου, τον Στράτο Οικονόμου, την Νίκη Παυλίδου, τον Πόλυ Καρασαβίδη, τον Γιάννη Κυριαζή και τον Πέτρο Τεπερίδη, φρόντισε ώστε η σχετική τελετή να είναι στο μέτρο και το κλίμα των ημερών, που βρίσκει του δικηγόρους να υφίστανται ένα κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας για το μέλλον του επαγγέλματος, καθώς το άνοιγμά του επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Στην κοπή παρέστησαν η πρόεδρος Εφετών Σοφία Καρυστηναίου, οι εφέτες Χάϊδω Μπάρτζια, Μυρσίνη Παπαχίου, Ευφροσύνη Φουκαράκη, ο εισαγγελέας εφετών Αθανάσιος. Ακριτίδης οι αντιεισαγγελείς εφετών Γιώργος Σιώπης και Ολυμπία Γάκη-Παπακώστα, η πρόεδρος πρωτοδικών Κυριακή Φελεκίδου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Ζαφειριάδου, οι δύο αντιεισαγγελείς πρωτοδικών, η ειρηνοδίκης Δωροθέα Τσομπανάκη. Παρέστησαν διοικητικοί υπάλληλοι απ΄όλα τα τμήματα, από το ποινικό η προϊσταμένη Ζωή Ταταρίδου, οι γραμματείς Ευγενία Κούτρα, Σουλτάνα Κοτζίδου, Γεωργία Ψαλτου, Αναστασία Δαλκυριάδου, Βαγγέλης Ζελεσκίδης, Φανή Αργυροπούλου, υπάλληλοι των διοικητικών και πολιτικών δικαστηρίων, ο αν. υποδιοικητής της εξωτερικής φρουράς Μανώλης Αλεξανδράκης και πολλοί δικηγόροι. Από την παλαιότερη φουρνιά μετείχε ο Αθανάσιος Καμαράκης και ο Αχιλλέας Πιρπιρής, ο Ιορδάνης Αγγελίδης και πολλοί δικηγόροι μεσήλικες και νεαροί συνυπήρχαν δίνοντας την δυναμική του κλάδου.


ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Ο κ. Κυμπαρίδης μίλησε από καρδιάς μεταφέροντας τον προβληματισμό του για τη δύσκολη χρονιά του 2012 που διανύει ο κλάδος με καθοριστικές αλλαγές στο επάγγελμα κι ευχήθηκε σε όλους να οπλιστούν με κουράγιο και δύναμη, να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις ρυθμίσεις που επέρχονται λόγω μνημονίου και δεν επιτρέπουν κανέναν να είναι εκτός της πραγματικότητας.

«Το ζήτημα είναι να θεμελιώσουμε δικαιώματα και κεκτημένα, προωθώντας τα δίκαια των πολιτών, αλλά να μην παρεκτραπούμε από τη λαϊκή αγανάκτηση να επιβιώσουμε προωθώντας τα δικαιώματα του πολίτη», ανέφερε ο κ. Κυμπαρίδης.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/