Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νέο Δημοτικό Σχολείο και προσθήκη 6 αιθουσών sτο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ιάσμου

Απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ;
Ένα από τα σπουδαιότερα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ιάσμου που αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία προχωρά προς υλοποίηση μετά και από την σχετική ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας Θράκης 2007-2013» (άξ. Προτ. 09-Αειφόρος ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην ΠΑΜ-Θ) από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη του έργου: «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΘΗΚΗ 6 ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ Ν ΡΟΔΟΠΗΣ».

Πρόκειται για την κατασκευή 2 κτηρίων επί της ΕΟ Ιάσμου Κομοτηνής (έξοδος προς Κομοτηνή) στα οποία θα στεγαστεί το Δημοτικό Σχολείο του Ιάσμου και θα περιλαμβάνουν 12 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 βιβλιοθήκη, 1 εργαστήριο φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 1 εργαστήριο αισθητικής αγωγής και 1 αίθουσα ξένων γλωσσών.

Επίσης θα κατασκευαστεί 1 κτίριο προσθήκη στο Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης το οποίο θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, 1 βιβλιοθήκη και 2 αίθουσες ξένων γλωσσών.

Φορέας υλοποίησης του έργου ο ΟΣΚ, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3.012.270 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης εκτιμάται σε 27 μήνες.

.