Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη Αζέρου Πρέσβη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Συναντήθηκε με τον Κώστα Κατσιμίγα ενώ είχε επαφές και με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και με το Τμήμα  Παρευξεινίων Χωρών
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη, Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστα Κατσιμίγα συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2011, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα Rahman Mustafayev στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή και τις επαφές που είχε με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και με το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.

Ο κ. Πρέσβης διαπίστωσε τις ευκαιρίες συνεργασίας που δίνονται στους τομείς της ενέργειας, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του πολιτισμού, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Περιφέρειας σημειώνοντας το πλεονέκτημα ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της περιοχής κατανοεί τη γλώσσα των Αζέρων.

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση εμφανίστηκε ο κ. Κατσιμίγας λέγοντας ότι «στο πρόσωπό του ανακαλύψαμε έναν αληθινό φίλο της Ελλάδας», κάνοντας λόγο για μεγάλη πολιτιστική ιστορία των δύο χωρών.

Στη συζήτησή τους περιέγραψε το αναπτυξιακό προφίλ της ΠΑΜ-Θ, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της σημαντικής γεωστρατηγικής της θέσης όπως και την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στο να εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο ως πύλη της Ευρώπης στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες επαφών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στα θέματα της ενέργειας.

.