Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μουσουλμάνος σκότωσε με καδρόνι 23χρονο χριστιανό στον Έβρο

Τα χτυπήματα ήταν καίρια και σε λίγες ημέρες ο 23χρονος από τα Κόμαρα κατέληξε στην εντατική
Ψυχρός κι ανέκφραστος ο δράστης που επιτέθηκε στο θύμα που απολάμβανε αμέριμνο τον καφέ του σε καφετέρια
ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ;

Η απροσδόκητη δολοφονία του 23χρονου Κων. Κεραμάρη στα Κόμαρα του Έβρου, απασχόλησε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης για τον οποίο κλήθηκε να λογοδοτήσει ο Φερδή Χασάν συγχωριανός του εκλιπόντα, που αντιμετώπισε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οι φίλοι του Μουράτ Χασάνογλου και Κενάν Χασάνογλου που λειτούργησαν ως συνεργοί, αφού μετέφεραν τον δράστη και ακολούθως τον απομάκρυναν από το επίμαχο σημείο του φονικού. Το συμβάν έγινε σε καφετέρια της περιοχής, όπου το θύμα απολάμβανε αμέριμνο τον καφέ του, ενώ όπως λέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία δράστης και θύμα ήταν φίλοι, συνομίλικοι κι εργαζόταν για ένα διάστημα σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο Φερδή όταν σταμάτησε την δουλειά εργάστηκε στο μαντρί του πατέρα του φίλου του Δανιήλ Κεραμάρη, όπου εκεί γνώρισε την τουρκικής καταγωγής Βουλγάρα υπήκοο με την οποία συζούσε το αφεντικό του και συνομιλούσε μαζί της στα τουρκικά, ενώ είχε αναπτύξει δεσμό με την 15χρονη κόρη της.






Όταν το αντιλήφθηκε η οικογένεια δυσανασχέτησε και όταν μάλιστα δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία βάφτισης κι ένταξης στον χριστιανισμό της 50χρονης Βουλγάρας, η οποία πήρε την κόρη της κι αποχώρησε από το χωριό, η αποτροπή της βάφτισης αποδόθηκε στον Φερδή Χασάν που όλοι πίστεψαν ότι παρενέβη και τους τα χάλασε…

Έκτοτε μόνο φιλικό κλίμα δεν υπήρχε μεταξύ των δύο νέων που εκστομιζόταν υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και απειλές. Κανείς δεν πίστευε όμως ότι θα έφταναν στο φονικό. Όπως κατέθεσε και η αρραβωνιαστικιά του θύματος είχε ακούσει τον δράστη να λέει πως θα τον κάνει ρεζίλι στους φίλους του. Έτσι ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης την 29-8-2008 ο 23χρονος πήγε με φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα στην καφετέρια και χτύπησε με καδρόνι στο κεφάλι τον ανυποψίαστο Κώστα Κεραμάρη, ο οποίος και ελάχιστα 24ωρα μετά κατέληξε.





Γελούσε σαν να μην είχε επίγνωση





Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον Φερδή Χασάν, ο οποίος ή παρακολουθούσε αδιάφορα την ακροαματική διαδικασία, ή γελούσε σαν να μην είχε επίγνωση της σοβαρότητας της όλης κατάστασης, χωρίς να δεχθεί κανένα ελαφρυντικό, ούτε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης των δικηγόρων Δημήτριου Μενόπουλου και Δημήτριου Μήλιογλου για βαρεία σκοπούμενη βλάβη με ενδεχόμενο δόλο, ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου κλπ. Οι δύο συνεργοί εισέπραξαν φυλάκιση 6 ετών ο καθένας.

Έτσι ο ένας κατέληξε στο χώμα και οι άλλοι στην φυλακή…

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/