Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Άυπνη και αισιόδοξη η Καϊλή στην βρετανική Telegraph

Η όμορφη σαλονικιά τράβηξε με τις δηλώσεις της τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ, που φιλοξενούν συνεντεύξεις της
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,
ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΝ  Σ. ΞΥΝΙΔΗ;


"Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να διαβεβαιώσει τον λαό ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη", τονίζει η Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στην Telegraph.

Η νεαρή πολιτικός δημιούργησε αίσθηση ζητώντας την παραίτηση Παπανδρέου μετά την απόφαση για δημοψήφισμα αλλά και μετά και από τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς από τον συνάδελφό της Σωκράτη Ξυνίδη που απευθύνθηκε στο πρόσωπό της, λέγοντας χαρακτηριστικά "Σιγά τη καλτσοδέτα".

H Εύα Καϊλή απαντώντας στην επίθεση του συναδέλφου της είχε χαρακτηρίσει ανήθικο όποιο σύντροφο δεν την σεβάστηκε ως γυναίκα.

Στην συνέντευξή της στην Telegraph, η 33χρονη δηλώνει πως έχει να κοιμηθεί μέρες ενώ τονίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγυρίσματα. Αισθάνεται δε μεγάλη σύγχυση και νιώθει ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης.

‘Έπρεπε να παραιτηθεί" δηλώνει η Εύα Καϊλή σε συνέντευξη της στην εφημερίδα για τον Γιώργο Παπανδρέου και ελπίζει πως θα το κάνει.

"Έχουμε ακόμη μερικές μέρες για να φτάσει στην παραίτηση. Αλλά είπε ότι είναι πρόθυμος να το κάνει και αυτό είναι μεγάλο πράγμα για αυτόν", λέει χαρακτηριστικά.

Όπως πολλοί Έλληνες η Καϊλή επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΕ που άφησε τη κυβέρνηση να βυθιστεί τόσο πολύ στο χρέος.

"Πραγματικά πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για την Ευρώπη, ήταν πάντα εκεί όταν την χρειάζονταν", λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, η 33χρονη εκτιμά πως οι προθέσεις του Παπανδρέου ήταν καλές αλλά η χρονική στιγμή ήταν κακή.

Σημειώνει δε πως οι Έλληνες είναι τόσο θυμωμένοι που δε θα ψήφιζαν για την Ευρώπη αλλά θα έλεγαν "όχι" στον ίδιο.

Τέλος, η ίδια ελπίζει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπογραμμίζοντας πως "τώρα, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να φτιάξουμε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να βγούμε από την κρίση".

"Τα πράγματα αλλάζουν κάθε ώρα, είναι σαν ένα πολιτικό θρίλερ", καταλήγει.


Πηγή:  http://news247.gr/