Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Διάκριση της Pharmathen για την εξαγωγική της δραστηριότητα

Κατατάχθηκε μεταξύ των 10 ισχυρότερων στην Ευρώπη λαμβάνοντας τον τίτλο "Ruban d' Honner" στην τελετή για τα European Business Awards 2011 που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Pharmathen διακρίθηκε με τον τίτλο Ruban d’ honneur για την εξαγωγική της δραστηριότητα, στη σχετική τελετή παρουσίασης και απονομής των European Business Awards που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hotel Rey Juan Carlos I στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα το εξωστρεφές προφίλ που αποτελεί πυρήνα της στρατηγικής της Pharmathen, οδήγησε στην απονομή ενός ακόμη τίτλου στην εταιρεία, κατατάσσοντας τη μεταξύ των δυναμικότερων βιομηχανιών της Ευρώπης στο πλαίσιο των φετινών European Business Awards. Στο διαγωνισμό όπου συμμετείχαν εκατοντάδες εταιρείες απ’ όλη την Ευρώπη, η Pharmathen κατατάχθηκε μεταξύ των 10 ισχυρότερων στον τομέα των εξαγωγών κατακτώντας τον τίτλο Ruban d’ honneur.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό γύρο των European Business Awards συμμετείχαν 3 συνολικά ελληνικές επιχειρήσεις απ’ όλες τις κατηγορίες, ενώ η Pharmathen αποτελεί μια εκ των 2 ελληνικών συμμετοχών που διακρίθηκαν στην κατηγορία που αφορά στην εξαγωγική δραστηριότητα. Με βασικό άξονα ανάπτυξης το τρίπτυχο: Eξωστρέφεια – Έρευνα – Επένδυση, η Pharmathen παρουσίασε το 2010 κύκλο εργασιών της τάξης των €130εκ ενώ το 2011 θα φτάσει τα €145εκ. Παράλληλα, οι εξαγωγές αποτελούν το 70% της συνολικής δραστηριότητας σημειώνοντας αλματώδη ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους €60 εκ. για την επέκταση των ερευνητικών υποδομών και την αύξηση της καθετοποίησης της.

«Η συγκεκριμένη διάκριση μας τοποθετεί μεταξύ των δυναμικότερων εταιρειών της Ευρώπης αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας την εξωστρέφεια ως κινητήρια δύναμη της εταιρείας μας. Ο τίτλος έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων και εξίσου σημαντικών βραβεύσεων θέτοντας υψηλότερα τον πήχη για ακόμη πιο δυναμική πορεία», σημείωσε η Αντιπρόεδρος της Pharmathen Νέλλη Κάτσου, κατά την απονομή του βραβείου. Από το 2007 μέχρι σήμερα τα European Business Awards αξιολογούν και επιβραβεύουν τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης αναδεικνύοντας την επιχειρηματική υπεροχή ενώ απονέμουν τον τίτλο Ruban d’ honner στις επικρατέστερες εταιρείες που συμμετέχουν στον τελικό γύρο.

.