Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Βγήκε λευκός καπνός! Συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνεργασίας Παπανδρέου και Σαμαράς

Φεύγει από πρωθυπουργός ο Παπανδρέου και πάμε άμεσα σε εκλογές, αλλά αφού γίνουν όλες οι προεργασίες και ψηφιστούν όλα τα μέτρα από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟ-
ΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Επιτέλους ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν στην δημιουργία νέας κυβέρνησης με νέο πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αυτή θα έχει βασικό στόχο την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα, θα γίνει νέα συνάντηση των δύο πλευρών με στενούς συνεργάτες, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του Αντώνη Σαμαρά για να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αύριο, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση. Ενώ, ο Κάρολος Παπούλιας συγκαλεί συμβούλιο όλων των πολιτικών αρχηγών.


Η ανακοίνωση της Προεδρίας:

Υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει την χώρα άμεσα σε σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26 Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δυο πλευρών.

Ο πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

.