Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Νέα αναβολή για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Δεν γνωστοποίησε την απόφασή του για την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτόσεων το βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;



Τη γνωστοποίηση της απόφασής του για τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ανέβαλε εκ νέου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Την εν λόγω έκθεση έχει υποβάλει στο υπουργείο η διεθνής εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής του έργου Trans-Balkan Pipeline (Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός).

Η ηλεκτρονική έκδοση Mediapool αναφέρει πως το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας ανέβαλε την τελική του απόφαση για τον αγωγό πετρελαίου κατά μια εβδομάδα και θα την ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο αναμενόταν να δημοσιοποιήσει σήμερα την απόφασή του, σχετικά με το αν η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου καλύπτει τις οικολογικές απαιτήσεις που προβλέπει η βουλγαρική νομοθεσία.

Το γεγονός, ότι η έκθεση αξιολόγησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου έχει τους τελευταίους μήνες απορριφθεί και επιστραφεί για διόρθωση τρεις φορές από το υπουργείο Περιβάλλοντος, αυξάνει τις αμφιβολίες σχετικά με την τύχη του στρατηγικού αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, σχολιάζει το αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

.