Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης" στη Ροδόπη

Θα είναι το όνομα της Μονάδας, που θα παρέχει φροντίδα, στέγη και αγάπη στα άτομα με νοητική υστέρηση

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



«Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με αναπηρία», θα είναι το όνομα της Μονάδας, που θα παρέχει φροντίδα, στέγη, αγάπη, στα άτομα με νοητική υστέρηση, στη Ροδόπη.

Πρόκειται για ένα θαύμα θέλησης, εκείνων των ανθρώπων, της προέδρου του φιλανθρωπικού συλλόγου 'Σύλλογος μέριμνας Α.μεΑ. νοητικής υστέρησης Νατάσσας Λιβεριάδου, της αντιπροέδρου Γεωργίας Συμεωνίδου (σ.σ. με τις προσπάθειες της οποίας στήθηκε το Ειδικό Σχολείο), αλλά και όλων των ανθρώπων που σχεδόν στρατεύτηκαν με αυτό το εγχείρημα.

Πριν αρκετά χρόνια, σχεδόν 30 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια υποστήριξης της καθημερινότητας των παιδιών αυτών και έτσι στήθηκε το ειδικό σχολείο. Τα παιδιά όμως θα έπρεπε να το εγκαταλείψουν στα 14 τους χρόνια. Χωρίς κανένας να νοιάζεται τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά και ποιος θα τα επιβλέπει, ή θα τα απασχολεί. Δημιουργήθηκε έτσι ο Σύλλογος Μέριμνας Α.εμΑ νοητικής υστέρησης Ροδόπης και στεγαζόταν στο χώρο του Ειδικού Σχολείου, όπου του είχε παραχωρηθεί χώρος(σ.σ. ότι παρείχε, το παρείχε με ιδίους πόρους...με εκδόσεις ημερολογίων, λαμπάδες κ.α.) Η σκέψη...αγάπης και αγωνίας, προχώρησε σε: τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά και ποιος θα τα φροντίζει, αν φύγουν από τη ζωή οι γονείς των παιδιών αυτών. Έπεσε τότε μια ιδέα στο τραπέζι για την κατασκευή ενός ξενώνα...Πριν από 2,5 χρόνια παραχωρήθηκε ένα οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στην Ε.Ο Κομοτηνής- Ιάσμου στο 6ο χλμ(δίπλα στο Βράχο Νούμερο 2).

Τώρα βρεθήκαμε στην φάση της αδειοδότησης από την Πολεοδομία και προσκαλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τους Μηχανικούς, για την ανέγερση της Μονάδας. Πρόκειται για την κατασκευή μιας βασικής μονάδας 250 τμ με εστιατόριο, γυμναστήριο, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο, σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση στην κατασκευή εννέα σπιτιών των τεσσάρων δωματίων, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ! Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί ένας λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου, στο όνομα «Άγιοι Θεόδωροι», για την οικονομική ενίσχυση. «Ακόμα και το ένα ευρώ, έχει την αξία και τη σημασία του», τόνισε η πρόεδρος Νατάσσα Λιβεριάδου. Πρόσθεσε δε ότι η μονάδα είναι ιδιωτική και θα αφορά παιδιά που θα έχουν περάσει από το Ειδικό Σχολείο και μόνο. «Αργότερα η μονάδα αυτή θα μπορεί να λειτουργήσει βάσει προγράμματος, με τα επιδόματα των παιδιών, σε εθελοντική βάση και υπ' όψιν ότι και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει.

ΥΓ1: Η κ. Λιβεριάδου έσπευσε δε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών και στην συμβολή τους την οικονομική από το πολύ βαθύ υστέρημά τους.

ΥΓ2: Ορίστε οι Βουλευτές, οι Τοπικοί Άρχοντες και όλοι οι φορείς, ας στηρίξουν τη Μονάδα και ας μην μας στείλουν κάρτες για τα Xριστούγεννα.

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/