Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη μαθητών από έξι χώρες στην περιφερειακή ενότητα Έβρου

Τους υποδέχθηκε η (και καθηγήτρια) αντιπεριφερειάρχης Γωγώ Νικολάου

Συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius και προέρχονται από ευρωπαϊκά κράτη

              ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ


Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius με θέμα « Μαθαίνοντας για τους ήρωες μέσα από τους θρύλους», δέχθηκε το πρωί στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.

Η κ. Νικολάου καλωσόρισε την αποστολή, που συνόδευε ο κ. Χρήστος Ντόλιος, Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, το, οποίο συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα, και τους ευχήθηκε να περάσουν καλά στον Έβρο, «έναν τόπο πλούσιο σε πολιτισμό και φυσικό περιβάλλον».

«Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούν μεταξύ τους οι λαοί και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου και αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές εμπειρίες που είχε συμμετέχοντας και η ίδια ως εκπαιδευτικός, σε ανάλογα προγράμματα, τα οποία «συμβάλλουν στη γνώση της ιστορίας, του πολιτισμού και του εκπαιδευτικού συστήματος άλλων χωρών».

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία. «Στην περιοχή σας βρήκαμε πολύ ζεστούς ανθρώπους» είπαν χαρακτηριστικά και πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στην κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Από την πλευρά της η κ. Νικολάου τους χάρισε έργα που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με αφορμή τους αγώνες των Special Olympics, έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, καθώς και το cd «Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Έβρο».

.