Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διαγωνισμός για το λατομείο του κοιτάσματος Ζεολίθων στα Πετρωτά

Την άμεση προκήρυξη Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού ζητεί με έγγραφό του προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης Ευθ. Σώκο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την άμεση προκήρυξη Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεολίθων της περιοχής Πετρωτών Νομού Έβρου ζητεί με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, Ευθ. Σώκο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), το έγγραφο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την ομόφωνη και διαχρονική θέση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί αποκλεισμού της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης, απαιτείται η άμεση προώθηση και ολοκλήρωση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της μεγάλης σπουδαιότητας της παραπάνω επένδυσης που σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που έχουν γίνει στην τοπική κοινωνία, το ύψος της μπορεί να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ.

.