Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ερευνα της εισαγγελίας του Μονάχου σε βάρος πασίγνωστου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης

Μελετούν καταγγελίες για ψευδή κατάθεση, βάζοντάς τον σε μεγάλους μπελάδες 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αίσθηση προκαλεί στη Φρανκφούρτη η έρευνα δικαστικών αρχών σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsce Bank και επίτιμου διδάκτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιόζεφ Άκερμαν, που είδαν τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας, για το εάν έδωσε ψευδή κατάθεση σε υπόθεση με πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ.

Εξαιτίας αυτών των αποκαλύψεων, ο Ελβετός Άκερμαν απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank από τον επόμενο χρόνο (την οποία κατέχει ο Κλέμενς Μπέρζιχ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η τράπεζα.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον Πάουλ Αχλαίτνερ, μέχρι τώρα οικονομικού διευθυντή της Allianz. Ο Άκερμαν, όπως είχε αναφέρει από το καλοκαίρι, δεν θα είναι CEO στη Deutsche Bank και θα τον διαδεχθούν οι Γιούργκεν Φίτσεν και Άνσου Γιάιν.

Όπως έγινε  γνωστό τη Δευτέρα, οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε τετραήμερη έρευνα στα γραφεία του γερμανικού κολοσσού και του νομικού του τμήματος, η οποία ακόμη συνεχίζεται, για παλαιότερη διαμάχη της Deutsche Bank με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Λέο Κιρχ (ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή).

Οι αρχές ερεύνησαν και το γραφείο του ίδιου του Άκερμαν, εξετάζοντας το εάν είχε δώσει ψευδή κατάθεση στις τότε έρευνες.
 
Την έρευνα στο γραφείο του επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν διέταξε την περασμένη εβδομάδα η Εισαγγελία του Μονάχου, σύμφωνα με το Spiegel Online.


Όπως μεταδίδει η Deutshe Welle, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση χρεοκοπίας του ομίλου μίντια, ιδιοκτησίας του Λέο Κιρχ, που έχει πεθάνει, παίρνει έτσι νέα τροπή. Η πλευρά Κιρχ ξεκίνησε νομική διαδικασία κατά της Deutsche Bank, υποστηρίζοντας ότι η γερμανική τράπεζα ευθύνεται για την κατάρρευση του ομίλου, το 2002.

Οι έρευνες αναφέρεται ότι διήρκησαν αρκετά και οδήγησαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες για ψευδείς καταθέσεις κατά του Γιόζεφ Άκερμαν και τριών πρώην ανώτατων στελεχών της Deutsche Bank, των Ρολφ Μπρόιερ, Κλέμενς Μπέρζιχ και Τέσεν φον Χάιντεμπρεκ.

Ο τραπεζικός όμιλος κατέθεσε ένσταση για μεροληψία κατά των δικαστών του Εφετείου του Μονάχου, τους οποίους κατηγορεί ότι διαβίβασαν μυστικά τις υποψίες τους στην εισαγγελία του Μονάχου.

.