Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πρωταθλήτρια στα χρέη προς την ΔΕΗ η Περιφέρεια ΑΜ-Θ!

Την στιγμή που ο καθένας από εμάς κινδυνεύει να του κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσει το χαράτσι, το κράτος οφείλει εκατομμύρια στην ΔΕΗ και από τους πιο μπαταχτσήδες είναι η ΠΑΜ-Θ

     ΠΟΣΑ ΕΚΑΤ. ΟΦΕΙΛΕΙ;


Το ξέρατε ότι την στιγμή που ο καθένας από εμάς κινδυνεύει να περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς... ρεύμα αν δεν πληρώσει το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων που αποστέλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πρωταθλητής των οφειλών προς αυτήν είναι το ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης; Και όμως!

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που πρόσφατα πήγαν και έκοψαν το ρεύμα συμβολικά για ένα δίωρο στο υπουργείο Υγείας, επικαλούμενοι ακριβώς αυτόν τον λόγο (των χρωστουμένων από το κράτος).

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, το συγκεκριμένο υπουργείο χρωστάει 3,8 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση, αλλά το ποσό αυτό είναι πταίσμα μπροστά στα 6,6 εκατ. ευρώ που φέρεται να χρωστά στην ΔΕΗ η Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης. Με την οφειλή αυτή, η δική μας κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των λοιπών Περιφερειών της χώρας που χρωστάνε μεγάλα ποσά στην ΔΕΗ και μέσα στην πρώτη δεκάδα των υπουργείων, των γενικών γραμματειών και λοιπών δημοσίων υπηρεσιών που φέρονται να οφείλουν μεγάλα ποσά στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, στην πρώτη θέση των οφειλετών είναι το υπουργείο Υποδομών που μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χρωστούν ούτε λίγο ούτε πολύ... 49 εκατ. ευρώ (!!!). Ακολουθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με οφειλές ύψους 41,1 εκατ. ευρώ και πιο πίσω είναι αυτά των Εσωτερικών με 14,5 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με το Γενικό επιτελείο Στρατού φέρονταν να χρωστούν 11 εκατ. ευρώ και το Προστασίας του Πολίτη 7,1 εκατ. ευρώ.

Στην σχετική λίστα, πάντα όπως την δημοσιοποίησαν οι συνδικαλιστές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ακολουθούν οι γενικές γραμματείες Περιφερειών, με αυτήν της Μακεδονίας – Θράκης να ανακηρύσσεται όπως προαναφέραμε πρωταθλήτρια με χρωστούμενα ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, μακράν μπροστά από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ηπείρου που οφείλουν 3,9 εκατ. και την Περιφέρεια Αττικής που φέρεται να χρωστά σύμφωνα με την συγκεκριμένη λίστα 2,7 εκατ.

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες οφειλές, κανένας υπάλληλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία δεν έχει ποτέ διαπιστώσει να κόβεται το ρεύμα από την ΔΕΗ λόγω των οφειλών. Στο σπίτι που έχει όμως ο καθένας μας, κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό όχι αν δεν πληρώσει τον λογαριασμό αλλά το έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα, που επιβλήθηκε ετσιθελικά για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες των προϋπολογισμών και να πεισθεί η τρόικα να μας δανείσει χρήματα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο και τις μαζικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, αλλά και μια σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, η ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει νωρίτερα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Βέβαια, οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται κανονικά από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, ωστόσο διευκρινίζεται ότι δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Πάντως, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησαν την Κυριακή κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Φωτόπουλο, η κατάληψη πραγματοποιήθηκε «για να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου». Η ΓΕΝΟΠ επανέλαβε εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φουντώνει και στην Θράκη το κίνημα αφενός για μη πληρωμή των τελών, αφετέρου για αποτροπή διακοπής της ηλεκτροδότησης για τέτοιον λόγο. Έτσι, μετά το εξώδικο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου, ανάλογες δραστηριότητες φαίνεται να λαμβάνονται από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (και όχι μόνο) τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Ξάνθη, όπως και σε όλη τη χώρα...

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/