Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Καταγγέλουν την ΑΤΕ για απιστία. Χωρίς τσιγάρα στην αγορά η ΣΕΚΑΠ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο πρόεδρο των Σωματείων Εργαζομένων, έκαναν γνωστό ότι από τη Δευτέρα σταμάτησε να τροφοδοτεί με τσιγάρα την αγορά και κατηγόρησαν ευθέως την Αγροτική για ύποπτη στάση
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Για απιστία προς τη ΣΕΚΑΠ κατηγορούν πλέον ευθέως οι εργαζόμενοι την Αγροτική Τράπεζα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο Πρόεδρο των Σωματείων Εργαζομένων, έκαναν γνωστό ότι η ΣΕΚΑΠ από τη Δευτέρα σταμάτησε να τροφοδοτεί με τσιγάρα την αγορά, και κατηγόρησαν ευθέως την ΑΤΕ ότι έχει ύποπτη στάση και οδηγεί την εταιρία σε απαξίωση και απώλεια όλου του μεριδίου αγοράς.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Τετάρτης τα δύο Σωματεία Εργαζομένων αναφέρθηκαν στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και, κύρια, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών όψεως της εταιρίας και επέρριψαν ευθύνες στους μετόχους και , κύρια, την Αγροτική Τράπεζα που έχουν οδηγήσει την εταιρία στη σημερινή κατάσταση.


Κ. Γαβριηλίδης: Για την αγορά είμαστε πλέον κλειστοί

Ο Κώστας Γαβριηλίδης εξιστόρησε τις εξελίξεις που υπήρξαν με τη φορολογία του καπνού, την μεγάλη έλλειψη ρευστότητας που δεν αντιμετωπίστηκε από την ΑΤΕ, αλλά αντίθετα οδήγησε σε αδυναμία της εταιρίας να εκτελωνίσει και να διαθέσει σήματα στην αγορά.

«Στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας με τη συμμετοχή του Δ. Πράτσου, που είχε ως θέμα την παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου ώστε να χρηματοδοτηθεί η εταιρία. Τρεις εβδομάδες μετά, η Αγροτική Τράπεζα δεν έχει ξεμπλοκάρει καν τους λογαριασμούς μας ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αφού εξαντλήθηκαν και τα τελευταία κεφάλαια Σας ενημερώνω ότι από τη Δευτέρα η ΣΕΚΑΠ δεν μπορεί να εκτελενωσει τσιγάρα» είπε ο Κ. Γαβριηλίδης.

Επίσης οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση που οδηγήθηκε σε αναβολή. Ο Κ. Γαβριηλίδης διάβασε επιστολή του Δ.Σ. της εταιρίας προς τους μετόχους, που ζήτησε να απαλλαχθεί ολοσχερώς από τις ευθύνες που προκύπτουν και σημείωσε ότι η παραίτηση του Δ.Σ. αναμένεται από μέρα σε μέρα.

«Η εταιρία είναι σε πολύ δραματική κατάσταση. Πλέον για την αγορά δεν υπάρχουμε και είμαστε κλειστοί. Σε όλη αυτή την κατάσταση μας οδήγησαν οι μέτοχοι και , κύρια, η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ. Κατάφερε το 8,5% που είχαμε ως μερίδιο στην αγορά να εξαφανιστεί» ανέφερε αποδίδοντας στην ΑγροΤική Τράπεζα απαξιωτική συμπεριφορά για τη ΣΕΚΑΠ. «Έκανε ότι ήταν δυνατό για να την οδηγήσει σε αξία 1 ευρώ» είπε και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι τη στιγμή που υπάρχει διαδικασία πώλησης της εταιρίας και με σοβαρούς επενδυτές, απαξιώνεται η εταιρία

«Καταγγέλω τη στάση της Αγροτικής Τράπεζας γιατί οδήγησε την εταιρία σε απαξίωση και απουσία από την αγορά. Η ΑΤΕ μπλοκάρισε τους λογαριασμούς όψεως της εταιρίας, στερώντας μας τη δυνατότητα να εκτελωνίσουμε τσιγάρα με μετρητά και να παραμείνουμε στην αγορά» κατέληξε κατηγορώντας την ΑΤΕ για απιστία προς τη ΣΕΚΑΠ.


Γ. Ζαπτής: Χαρίζουν τα μερίδια σε ξένες εταιρίες

Ο Γιάννης Ζαπτής από την πλευρά του σημείωσε: «Με την κίνηση αυτή χαρίζει τα μερίδια αγοράς μας στις ξένες εταιρίες. Εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και θέλουν να μας πουλήσουν κλειστούς και κοψοχρονιά» είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε το πρόβλημα που υπάρχει, ταυτόχρονα με την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ είναι σε εξέλιλξη η διαδικασία πώλησης. Τι θα πουν αυτοί οι άνθρωποι όταν μάθουν οτι δεν υπάρχει πια μερίδιο στην αγορά; Ζητάμε την απόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών όψεως και να συνεχιστεί η διαδικασία πώλησης» ανέφερε.

Οι συνδικαλιστές επανέλαβαν αρκετές φορές ότι η στάση της ΑΤΕ είναι ύποπτη και ανεξήγητη εφόσον κινείται αντίθετα με τα συμφέροντά της και η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι πως κάποιοι θέλουν να πουλήσουν τη ΣΕΚΑΠ κλειστή και χωρίς τα σήματά της. Εργαζόμενοι της εταιρίας ανέφεραν οτι κανείς ιδιώτης δεν πρόκειται να αγοράσει μόνο το 50,36 % της εταιρίας αλλά ίσως υπάρχει συνέργεια και άλλων μετόχων. Οι δύο Πρόεδροι πάντως δεν ενέπλεξαν τη ΣΕΚΕ σε αυτό το σενάριο και και είπαν πως μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για το γεγονός ότι δεν απάντησε στο αίτημα της Διοίκησης για απαλλαγή του Δ.Σ. «Δεν μπορώ να πω ότι όλοι οι μέτοχοι παίζουν το παιχνίδι της ΑΤΕ» κατέληξε ο Κώστας Γαβριηλίδης.


Παρόντες εκπρόσωποι Κοντού, Παπουτσή, Εμινίδη
Στη συζήτηση προσκλήθηκαν οι βουλευτές της περιοχής από τους οποίους παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κυρίων Κοντού – ο οποίος ανέγνωστε την τελευταία επιστολή του βουλευτή προς τον Ε. Βενιζέλο- Δημήτρη Παπουτσή και Σάββα Εμινίδη (Καβάλας)


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/