Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Με 255 πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπαδήμου - Διεγράφη ο Καμμένος από την ΚΟ της ΝΔ - Τι θα γίνει με Τσετίν;

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και ο Σαμαράς ανακοίνωσε την διαγραφή Καμμένου από την ΚΟ της ΝΔ λόγω του "όχι" του στην κυβέρνηση συνεργασίας
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;



Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την εμπιστοσύνη προς τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Η νέα κυβέρνηση έλαβε συνολικά 255 «ναι», επί 293 βουλευτών, ενώ 38 αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης. Επτά οι απόντες, ανάμεσα στους οποίους και ο βουλετής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Οι Πάνος Καμμένος (ΝΔ) και Τσετίν Μάντατζη, Χρήστος Κατσούρας (ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν «όχι» τελικά, όπως είχαν προαναγγείλει, ενώ από τους (τυπικά και μη) ανεξάρτητους βουλευτές «όχι» ψήφισαν οι Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουπλής, Β. Παπαχρήστος, όπως και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη. «Ναι» ψήφισαν Ε. Παπαδημητρίου, Μ. Αποστολάκη και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Εννοείται ότι καταψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάγνωση του αποτελέσματος, διαγράφηκε ο Πάνος Καμμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όχι όμως και από μέλος του κόμματος. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε συγκεκριμένα η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τίθεται ο Βουλευτής και μέλος του κόμματος κ. Πάνος Καμμένος».

Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είπαν "όχι" στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μεταξύ των οποίων είναι και ο Τσετίν Μάντατζη της Ξάνθης...