Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ερευνες στο Διδυμότειχο για κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας

Στα... δίχτυα των «Angels» δέκα συνολικά άτομα σε όλη τη χώρα

ΣΕ ΠΟΙΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ;


Άνεργοι, επιχειρηματίες και μηχανολόγοι εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού, την οποία αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Angels ».


Υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα οι αστυνομικοί του τμήματος προέβησαν στη σύλληψη έξι ατόμων με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ για άλλα τέσσερα άτομα σχηματίσθηκαν δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες. Μάλιστα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ενός από τους συλληφθέντες, του 24χρονου Αντώνη Καραλή του Αθανασίου, ο οποίος διέμενε στην περιοχή του Λαυρίου. Σύμφωνα με την εισαγγελεία, η δημοσιοποίηση του ονόματος του συλληφθέντα αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Η αστυνομία διετέλεσε έρευνα στο διαδίκτυο και εντόπισε 118 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του internet, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν σε άλλους σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν οι χρήστες και οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν κατ΄οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελέων, στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 28 φορητούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή, εννέα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πολλούς ψηφιακούς δίσκους με δεκάδες χιλιάδες αρχεία ήχου και εικόνας με υλικό παιδικής πορνογραφίας συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB .
Εντύπωση προκάλεσε στις αστυνομικές αρχές ότι οι χρήστες, αν και απουσίαζαν από τις οικίες τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, ώστε να εξακριβωθεί, εάν μέρος του υλικού που κατασχέθηκε έχει δημιουργηθεί – βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα.

.