Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Όλα όσα έγιναν στην επίσκεψη της Αμερικανίδας Προξένου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η Κάθριν Κέι που υπηρετεί στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Έβρου και επειδή απουσίαζε ο δήμαρχος, είδε τους αντιδημάρχους
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 η Γενική Πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη, κ. Catherine Kay. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Κay είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομο Ξανθόπουλο, κ. Χρήστο Γερακόπουλο και κ. Αντώνη Βαμβακερό αντίστοιχα, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Σταύρο Σταυράκογλου.


Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, ξεπέρασε γρήγορα τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα και μετατράπηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ρυθμίσεις του Καλλικράτη, τον τουρισμό, την γεωθερμία και την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Η Αμερικανίδα Πρόξενος εξεδήλωσε το ζωηρό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την τουριστική αξιοποίηση του λιμανιού και του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της για εντατικοποίηση της συνεργασίας του Προξενείου Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης επισημάνθηκε η επιθυμία για στενότερη συνεργασία σε επίπεδο ουσιαστικών προτάσεων στον τομέα του τουρισμού, των επενδύσεων και της γεωθερμίας. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επίσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος απουσίαζε από την συνάντηση λόγω προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στο Δήμο Αδριανούπολης, στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

.