Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Φώτης Κουβέλης από την Κομοτηνή: Όσες θυσίες κι αν κάνει ο λαός δεν θα εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας

Μέσα στην... απαισίοδοξία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά την περιοδεία του στην Θράκη

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Τα μέτρα της κυβέρνησης επιδεινώνουν την κατάσταση, είναι άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από την Κομοτηνή, όπου ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του σε Ροδόπη και Έβρο.


Όπως σημείωσε η μόνη λύση είναι η αύξηση - επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας και η υλοποίηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Όσες θυσίες κι αν κάνει ο ελληνικός λαός δεν θα εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και χαρακτήρισε αναγκαία την ύπαρξη ενός πολιτικού, ευρωπαϊκού διακανονισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπομείνει η ελληνική κοινωνία τα άδικα, δυσβάσταχτα μέτρα», σημείωσε ότι είναι αντίθετος στην εργασιακή εφεδρεία, καθώς έπρεπε να επιλεγεί η λύση της μετάταξης.

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι οι εκλογές θα προκύψουν πρόωρες ως αναγκαστικό γεγονός. «Το πολιτικό σύστημα πέφτει, καταρρέει, αποσυντίθεται. Το ζήτημα είναι πως θα γίνει η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού» είπε και σημείωσε την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών. «Δεν μπορεί κανείς να οικοδομήσει πάνω στον κουρνιαχτό των ερειπίων της χώρας».

Νωρίτερα ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, με τους εργαζομένους στην πρώην ενωμένη κλωστοϋφαντουργία, ενώ η επίσκεψη στην Ροδόπη, θα ολοκληρωθεί στον Δήμο Μαρώνειας -Σαπών.