Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Εφυγε από την ζωή ο Νίκος Αυτοσμίδης

Ηταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που έβγαλε ο στίβος στην Θράκη, ο πρώτος έφηβος στην Ελλάδα που έσπασε το όριο των 11 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα το 1953

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΝΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ




Προχθές απεβίωσε ένας παλιός αγαπητός Αλεξ/πολίτης, ο Νίκος Αυτοσμίδης (πολλές φορές τον συναντήσαμε στο μπλογκ μέσα από φωτογραφίες). Αγωνιστής μέχρι τέλους έδωσε πολύμηνη άνιση μάχη με την επάρατο. Παλιός σπουδαίος αθλητής της πόλης μας, αργότερα κριτής τους στίβου, αφέτης (κατά την εκκίνηση) και για χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού.
Η οικογένεια Αυτοσμίδη είχε παλιά την ταβέρνα "Λαβύρινθος" (απέναντι από το ξενοδοχείο "Μητρόπολις"). Ο Νίκος Αυτοσμίδης ήταν ο πρώτος έφηβος στην Ελλάδα που "έσπασε" το όριο των 11 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα, το 1953.
Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.
1η φωτογραφία: Απόσπασμα της εφημερίδας «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τους Ελληνοτουρκικούς αγώνες στίβου (μεταξύ ΕΘΝΙΚΟΥ και ΜΠΕΟΓΛΟΥ Κωνσταντινούπολης) το καλοκαίρι του 1953.

2η Φωτογραφία: Ο Νίκος Αυτοσμίδης (πρώτος) με τον Φώτιο Κοσμά, περιμένουν τη σειρά τους για να τρέξουν στους 39ους Πανελλήνιους αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 1953 στην Αλεξανδρούπολη.

3η Φωτογραφία: Η αλλαγή στη σκυταλοδρομία 4 Χ 400 της ομάδας του Εθνικού στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου του 1953, στο Εθνικό στάδιο Αλεξανδρούπολης. Ο Νίκος Αυτοσμίδης παίρνει τη σκυτάλη από τον Αυγήτα Βρεχόπουλο.

Πηγή:  http://www.oldalexandroupoli.gr/