Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη του πλοιάρχου του ρωσικού πλοίου στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Υπογραμμίστηκαν οι μακρόχρονοι δεσμοί της πρωτεύουσα του Έβρου με τη Ρωσία που χρονολογούνται από την περίοδο του ρωσοτουρκικού πολέμου, σχεδόν ενάμισι αιώνα πριν
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Επίσημη επίσκεψη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 ο πλοίαρχος του ρωσικού πολεμικού πλοίου «Caesar Kunikov», κ. Sergey Larchuk. Το πλοίο βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», μετά από πρόσκληση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που ένα ρώσικο πολεμικό πλοίο επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη.

Τον πλοίαρχο συνόδευαν ο Αρχηγός της Αποστολής του Στρατού της Ρωσίας κ. Sergey Zuyagin, οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Sergey Demianov και κ. Victor Pogoradevski, ο Ρώσος Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη, κ. Alexei Popov, ο Δήμαρχος της ρωσικής πόλης Sosnovii Bor, κ. Dimitri Pulaevski, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Anatoli Solomaxa, ο ιερέας της εκκλησίας της Καιόμενης Βάτου, πατέρας Στέφανος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλλινοστούντων Επιχειρηματιών, κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι μακρόχρονοι δεσμοί της Αλεξανδρούπολης με τη Ρωσία που χρονολογούνται από την περίοδο του ρωσοτουρκικού πολέμου. Μάλιστα, όπως υπενθύμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, το πρώτο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης σχεδιάστηκε από μηχανικούς του ρωσικού στρατού. Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν, ακόμη, στην ισχύουσα αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με το Σοσνόβυι Μπορ, η οποία επιβεβαιώνει και ενισχύει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο περιοχών.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μετά το πέρας της συνάντησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια υψηλής ποιότητας αδελφοποίηση, η οποία ήδη στο μικρό χρονικό διάστημα της ύπαρξης της έχει καταφέρει να αποδώσει πολλούς καρπούς και θα παραμείνει ζωντανή για πολλά χρόνια ακόμη προσφέροντας στην οικονομία στον τουρισμό, στο εμπόριο και στον πολιτισμό των δύο πόλεων. Ο κ. Λαμπάκης συμπλήρωσε, ακόμη, ότι είναι υπερήφανος για την εξέλιξη της αδελφοποίησης αλλά και για την συμμετοχή των ρώσων στρατιωτών στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 28Ης Οκτωβρίου.

.