Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αυτός ήταν ο Κομοτηναίος Λάκης Αλεξάνδρου που "ταξίδεψε" σιωπηλά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ
ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ



Ο Λάκης Αλεξάνδρου γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1941 στην Πέλλα, αλλά μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Ενα παιδί με όνειρο για καριέρα στο πεντάγραμμο, που τα πρώτα χρόνια της προσπάθειάς του να γίνει γνωστός πάλεψε πολύ. Μπορεί οι γυναίκες να τον έβρισκαν ιδιαίτερα γοητευτικό και η φωνή του να ξεχώριζε, όμως οι «ιθύνοντες» δεν τον προτιμούσαν για την πίστα, όπως ακουγόταν τότε, γιατί ήταν πολύ ψηλός. Στην πορεία η μελωδική φωνή του, σε συνδυασμό με το παράστημα και το στιλ του, έκανε τη διαφορά. Το μοναδικό ηχόχρωμά του έγινε αιτία να τον χαρακτηρίσουν «Αλμπάνο της Ελλάδας».

Ο Λάκης Αλεξάνδρου έλαμψε στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, οπότε κυκλοφόρησε εννέα προσωπικούς δίσκους, αρχής γενομένης από το ’71. Κομμάτια που μάγεψαν εκατομμύρια Ελληνες, σε συνθέσεις δικές του, του Μίμη Πλέσσα, του Νίκου Ιγνατιάδη και άλλων γνωστών συνθετών. Το 1978 πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το κομμάτι «Τώρα», ένα τραγούδι που ξεχώρισε και το αγάπησε ο κόσμος.

Ο Λάκης Αλεξάνδρου συνεργάστηκε σε μεγάλες πίστες με ονόματα-κολοσσούς, όπως ο Γιάννης Πάριος, η Τζένη Βάνου και η Πόλυ Πάνου, και μας χάρισε αξέχαστα τραγούδια. «Καλό μου όνειρο εσύ», «Τον κόσμο κυβερνώ», «Η ώρα της αλήθειας» (ένα τραγούδι σε μουσική του Νίκου Ιγνατιάδη, το οποίο απογείωσε την καριέρα του), «Μια προσευχή» και «Ασπρα περιστέρια». Οι θαυμάστριες έτρεχαν από πίσω του και η δισκογραφία του την περίοδο εκείνη εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε τη δεκαετία του ’90... «Ξαφνικά, από εκεί που ήμουν πρώτο όνομα στην πίστα και ο Γιάννης Πάριος, η Τζένη Βάνου, η Πόλυ Πάνου και πολλοί άλλοι δεύτερα ονόματα στο ίδιο σχήμα, και οι θαυμάστριες έτρεχαν από πίσω μου, όλα άλλαξαν.

Στην Ελλάδα δεν πήγαινε τίποτα καλά. Οι συναυλίες μου όμως στο εξωτερικό, στη Γερμανία, την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, είχαν τεράστια επιτυχία». Είκοσι χρόνια αργότερα κι ενώ πέρασε πολλές δυσκολίες, με αποκορύφωμα την απομόνωσή του και την επίσκεψη ελάχιστων οικείων και των παιδιών του, έσβησε... Οχι όμως η φωνή και τα τραγούδια του.






.