Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΚ: Εξαρθρώθηκε οργάνωση εμπορίας ωαρίων

Επιτυχία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με τις Βουλγαρικές Αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ...






Διεθνής οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, η οποία διακινούσε άτομα από την Βουλγαρία στην χώρα μας, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την εμπορία οργάνων τους (ωαρίων), εξαρθρώθηκε από τη Δ.Α.Α./Υ.A.O.E./ Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές Αρχές.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα εκ των οποίων δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 26 ετών, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας ημεδαπός, ηλικίας 47 ετών, ιατρός, κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων (οργάνων) και παράβαση του Ν. περί «Εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» και δύο αλλοδαποί (ένας άνδρας και μια γυναίκα), υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 18 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. περί «Εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων και άλλες διατάξεις».

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες κατηγορούνται επιπλέον για σωματεμπορία και μαστροπεία.

Δεν συνελήφθη και αναζητείται μία ακόμη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 20 ετών, κατηγορούμενη για σωματεμπορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις αρχές Νοεμβρίου του 2009, μέλη της οργάνωσης προσέγγισαν στη Βουλγαρία 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της και τη δεινή οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να έρθει στη χώρα μας, προκειμένου να εργασθεί.

Στη συνέχεια αφού μεταφέρθηκε οδικώς στην Ελλάδα, από άλλα μέλη της οργάνωσης και της αφαιρέθηκαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την «πούλησαν» στην Αθήνα, αντί του χρηματικού ποσού των 1.800 ευρώ, στον 26χρονο Βούλγαρο κατηγορούμενο.

Ο 26χρονος, από κοινού με την 20χρονη μη συλληφθείσα ομοεθνή του, ασκώντας σε βάρος της έντονη σωματική και ψυχολογική βία, την εξανάγκασαν να εκδίδεται σε δρόμους και ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, παρακρατώντας δια της βίας, το σύνολο των χρημάτων που εισέπραττε.

Επιπλέον, τη μετέφεραν σε κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου ο 47χρονος Έλληνας κατηγορούμενος παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα συγκατηγορούμενή του, ενέσιμα φάρμακα και την υποχρέωσαν να υπογράψει έγγραφα στην ελληνική γλώσσα, αγνοώντας το περιεχόμενο τους.

Στη συνέχεια και επί 12 ημέρες της έκαναν ενέσεις και αφού στο ενδιάμεσο την είχαν οδηγήσει τρείς ακόμη φορές για εξετάσεις, ο 47χρονος της αφαίρεσε, εντός της κλινικής, οκτώ ωάρια, έναντι αμοιβής 2.000 ευρώ, που παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα, αμέσως μετά την αφαίρεση.

Η 37χρονη Ρουμάνα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει υποβληθεί τρείς φορές, με τον ίδιο τρόπο, σε αφαίρεση ωαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ και έχει οδηγήσει τουλάχιστον έξι ακόμη αλλοδαπές γυναίκες, στην ίδια κλινική όπου τους έχουν αφαιρεθεί ωάρια, από τον 47χρονο Έλληνα κατηγορούμενο, έναντι της ίδιας χρηματικής αμοιβής.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, που έγινε σήμερα στη συγκεκριμένη κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προσήλθαν η 26χρονη Ρουμάνα κατηγορούμενη, συνοδεύοντας 23χρονη ομοεθνή της, με σκοπό να αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ωαρίων.

Συνελήφθη άμεσα διότι όπως προέκυψε μεσολαβούσε, κατ΄ επάγγελμα, για την ανεύρεση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες οδηγούσε στον 47χρονο Έλληνα, προκειμένου να τους αφαιρεθούν ωάρια, παρακρατώντας το ήμισυ της παράνομης αμοιβής που αυτός έδινε, ανάλογα με τον αριθμό των ωαρίων που αφαιρούσε.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι παραλάμβαναν τον 18χρονο και την 18χρονη Βούλγαρους κατηγορούμενους και τους οδηγούσαν στο κέντρο των Αθηνών, όπου εκδίδονταν σε διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής, σε πελάτες που έβρισκαν, ενώ οι ανωτέρω παρέμεναν πλησίον, προκειμένου να τους επιτηρούν.

Οι δράστες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.